viernes, 24 de febrero de 2012

El barber de Sevilla

El barber de Sevilla nom original "Il barbiere di Siviglia" és una òpera en italià estrenada l'any 1816 al teatre Argentina de Roma. El seu compositor va ser Gioacchino Rossini.

Autors:
El barber, Fígaro.
Conde de Almaiva.
Doctor Bartolo y padrino de Rosina.
Don Basilio, professor de música.
Rosina, fillola del Doctor.
Fiorello, criat del comte.
Ambrogio, criat de bartolo.
Berta, criada de Bartolo.
Un oficial de polícia
El notari

Aquesta òpera està composta en dos actes:
Primer acte: El compte Almaiva, canta a Rossina una serenata però el Bartolo fa tot  el possible per que ells dos es vegin per que no vol que s'enamorin degut a que vol la Rossina per ell. Però el barber i el comte fan un pla per que el comte és disfraci de soldat y és faci passar per borracho per poder colar-se a casa del metge i així estar aprop de la Rossina.
Acte segon: el comte arriba a casa del Bartolo disfrasat de professor de música de la senyora Rossina (un altre pla ideat per el barber i ell). Llavors hi ha una serie de moments conflictius en els quals el Bartolo intenta negar-se a que estiguin junts però al final acaba resignanse i aceptan la seva derrota. El compte i la Rossina s'acaben cassant.

Aquesta òpera ha estat reproduïda centenars de vegades i a va estar una de les primeres òperes en ser interpretada als estats units. Aquí us poso la aria de Figaro.

Precisament d'aquesta part de la òpera els amics de les arts, un grup de música català, van fer una cançó anomenada El barber de sevilla (largo et factorum) en el qual amb el seu sentit de l'humor habitual reprodueixen una part de l'òpera.





















No hay comentarios:

Publicar un comentario